Güçlü Bir Şifre Nasıl Oluşturulur?

Güçlü Şifre Nedir? :


 Güçlü Şifreler, Tahmin edilmesi ve deneme yanılma metodu ile ele geçirilmesi oldukça zor olan şifrelerdir. Hackerlerin Brute Force gibi şifre saldırı yöntemleriyle kırılması zordur. Aynı zamanda kişisel hesaplarımızın şifrelerinin farklı şifreler kullanmak da şifre güvenliğini arttırır. Şifreleri kırmak için yapılan Brute Force saldırısını ve korunma yöntemlerini anlattığımız bu yazımıza da göz atabilirsiniz.



Bugünkü yazımızda ise Güçlü bir şifrenin nasıl oluşturulacağı, neler yapılması gerektiği ve güçlü şifreler oluşturmak için kendi yazmış olduğumuz, Python dili ile Adminlerimiz tarafından yazılan güçlü şifreler oluşturan bir program vereceğiz.



Güçlü Bir Şifre Nasıl Oluşturulur ? :


Artık Hayatın her alanında kişisel bilgileri korumak için emanet ettiğiniz şifrelerinizin tahmin edilmesi ne kadar zor olursa o kadar güvende sayılırsınız. Eğer seçmiş olduğumuz şifreler tahmin edilebilir veya kırılması kolay olursa kredi kartı bilgileriniz, sosyal medya hesaplarınız, e-posta hesaplarınız ve daha nice bilgileriniz Hackerların eline geçebilir.



Güçlü olmayan parolalar, genellikle ardışık rakam ve harflerden oluşmaktadır. "123456 , ABCDEFGH, QWERTY ve 123456yedi" gibi şifreler tahmine edilebilirler veya Brute Force saldırıları sonucu kırılabilirler.  Tahmin edilmesi ve kırılması kolay olan bir diğer şifreler ise doğum tarihi, çocuğunuzun adı gibi şifrelerdir. Bu gibi herkes tarafından bilinen veya sizin haberiniz olmadan verdiğiniz bir açık ile öğrenilen kişisel bilgilerinizle bu yazımızda da bahsedildiği üzere size özel bir şifre listesi oluşturabilirler. Bu şifre listesi kullanılarak şifreleriniz kolayca bulunabilir.




Güçlü Şifre Oluşturma Programı:


Daha önce de söylediğimiz üzere Adminlerimizin yazmış olduğu, açık kaynak kodlu; Güçlü şifre oluşturma programı.


https://github.com/emyounoone/passgenerate


Bu linki kullanarak Github üzerinden indirebilirsiniz.


Gerekli Kütüphaneler;

Colorama 


Kullanımı oldukça basit. Her işlemi kullanıcıdan input olarak almakta. Kodları inceleyebilirsiniz, değiştirebilirsiniz  ve geliştirebilirsiniz. Herhangi bir hata durumunda veya sorunuz olursa yorumlar bölümünde belirtebilirsiniz veya iletisim@siberguvenlikblogu.com mail adresimize mail atabilirsiniz. 


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski