DDoS Nedir? DDoS Saldırısı Nasıl Yapılır?

 DDoS Nedir?:


DDoS, Distrubuted Denial of Service kelimelerinin kısaltılmış halidir. İnternete bağlı bir host hizmetini ya da hizmetlerini geçici veya süresiz olarak aksatarak, hizmetin kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefleyen bir siber saldırı çeşitidir.



DDoS Saldırıları, "Dağıtılmış Hizmet Reddi" olarak Türkçeye çevrilir. Bu tür saldırılar, bir şirketin web sitesini sağlayan altyapı gibi, herhangi bir ağ kaynağı için geçerli olan kapasite sınırından faydalanır. DDoS saldırısı, saldırıya uğrayan web kaynağına aynı anda çok istek ve paket göndererek web sitesinin çok sayıda isteği işleme kapasitesini aşmayı ve doğru şekilde çalışmasını engellemeyi amaçlar.


DDoS saldırılarında şimdiye kadar birçok şirket büyük zararlar etti. Amerika gibi ülkeler DDoS saldırılarını önlemek için cezaları arttırdı. Ancak DDoS saldırısı yapanların çoğu bulunamadıkları için saldırılar büyük ölçüde önlenemiyor. Dünya üzerinde hala çok sayıda DDoS saldırısı gerçekleşmektedir. Dünya üzerindeki, DDoS gibi siber saldırıları sitemiz üzerinden buradan tıklayarak canlı bir şekilde izleyebilirsiniz.




DDoS Saldırısına Karşı Alınabilecek Önlemler:


DDoS saldırılarına karşı alabileceğiniz birtakım önlemler çok etkili olacaktır. Tabikide bazı Botnet gibi saldırılara karşı çok etki etmese de temel DDoS saldırılarına karşı etkili olacak önlemler;


  • Sitenizin alabileceği maksimum bant genişliğini arttırın. Ancak bu tek başına yeterli olmayacaktır. DDoS saldırılarında gönderilen paket sayısı çok büyük olacağından bu işlem sitenizin DDoS saldırılarına karşı daha uzun süre direnmesini sağlayacaktır.

 

  • Cloudflare gibi Anti DDoS yazılımlarını sitenize entegre edin. Bu tip yazılımlar, sitenize gelen trafiği analiz ederek şüpheli trafiklerin siteye girişini engelleyerek çalışır. DDoS saldırılarına karşı oldukça etkilidir. 

 

  • Sunucunuzu saldırılara karşı güvenlik oluşturacak şekilde yapılandırın. Kendi yetkiniz yoksa hosting sağlayıcınıza bu durumu bildirip gereken önlemi alın.


 Bunlar gibi temel önlemler alarak DDoS saldırılarından korunabilirsiniz. Ancak bu önlemler elbette sizi tüm saldırılardan koruyacak değil. Günümüzde çok büyük şirketlerin ve sitelerin dahi DDoS saldırısına maruz kalıp sistemleri çökebiliyor.




Botnetler:

Botnet ağları zombileşmiş, uzaktan kontrol edilebilir bilgisayarlar ile saldırılar yapar. Bilgisayara indirilen zararlı yazılımlar sayesinde sizin haberiniz olmadan sizin ağınız ve sisteminiz bir DDoS Botnet saldırılarında kullanılır. Web-Sitelerindeki Anti DDoS yazılımlarının, bu saldırıları sanki normal bir girişmiş gibi algılamasından dolayı engellemesi oldukça zordur ve genelde engellenemez. Bu yüzden, Botnet saldırıları oldukça tehlikelidir.




DDoS Saldırısı Nasıl Yapılır? :


Öncelikle Söylemek Gerekirse, DDoS Saldırısı yapmak yasal olmayıp sadece eğitim amaçlı sizlerle paylaşılmaktadır. Yapılacak herhangi bir saldırıdan siberguvenlikblogu.com sorumlu değildir.

DDoS atmak için,VDS ya da interneti hızı belli seviyelerin üzerinde olan sistemlere ihtiyaç var. Ağ üzerinden sürekli hızlı bir paket geçişi olacağından evde kullandığınız ağlarla bu işlemi yaparsanız kendi internetiniz de bu durumdan etkilenir ve gönderilen paket sayısına göre sizin internetiniz de olumsuz yönde etkilenir.


Github üzerinde paylaştığımız "ddossonn.py" adlı Python dili ile siberguvenlikblogu.com Adminleri tarafından yazılmış olan, açık kaynak kodlu, güçlü bir DDoS scripti:


https://github.com/emyounoone/ddossonn


Bu linki kullanarak indirdikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.


Kullanım:


python ddossonn.py hedef_site_url


Bu komut ile aracı çalıştırıp DDoS atabilirsiniz.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski