Blogger Mobil Uzantısı (?m=1) Nasıl Kaldırılır

 Blogger Mobil Uzantısı Nedir ? :


Blogger altyapısına sahip sitelerin mobil cihazlar üzerinden giriş yapıldığında URL"nin sonuna "?m=1" şeklinde bir ekleme yapılıyor. Bu Blogger Mobil Uzantısıdır. Araştırdığımızda ise bu uzantıyı kaldırmayla ilgili çok fazla Türkçe kaynak bulamadık. Bazı yabancı kaynaklarda ise belli bir ücret karşılığında çözümü gösterilmekteydi. Blogger temalarının çoğunda Google, sadece masaüstü URL uzantılarını indexliyor. Bu da mobil cihazlarda Blogger mobil uzantısı (?m=1) oluşmasına sebep oluyor.



Siber Güvenlik Blogu olarak bu yazımızda, sizlere tamamen ücretsiz bir biçimde Blogger mobil uzantısından (?m=1) çok kolay bir şekilde kurtulmayı göstereceğiz. Yapacağımız işlem Google AdSense gibi sistemleri de asla etkilememektedir. Sadece URL'nin sonundaki Blogger mobil uzantısını (?m=1) kaldırmanızı sağlar.


Yapmanız Gereken İşlemler :


Öncelikle https://www.blogger.com/ adresinden blogunuzun düzenleme sayfasına gelin. Tema bölümüne girin.



Karşınıza gelen ekrandan, özelleştir bölümünün yanındaki menüden HTML'yi düzenleme bölümüne giriş yapın.

Karşınıza çıkan kod ekranından CTRL+F kombinasyonunu kullanarak </head> komutunu aratın ve bir alt satırına kodu yapıştırın.


<script>
//<![CDATA[
/*! Siber Güvenlik Blogu - www.siberguvenlikblogu.com */
var uri = window.location.toString(); if (uri.indexOf("%3D","%3D") > 0) { var clean_uri = uri.substring(0, uri.indexOf("%3D")); window.history.replaceState({}, document.title, clean_uri);} var uri = window.location.toString(); if (uri.indexOf("%3D%3D","%3D%3D") > 0) { var clean_uri = uri.substring(0, uri.indexOf("%3D%3D")); window.history.replaceState({}, document.title, clean_uri);} var uri = window.location.toString(); if (uri.indexOf("&m=1","&m=1") > 0) { var clean_uri = uri.substring(0, uri.indexOf("&m=1")); window.history.replaceState({}, document.title, clean_uri); } var uri = window.location.toString(); if (uri.indexOf("?m=1","?m=1") > 0) { var clean_uri = uri.substring(0, uri.indexOf("?m=1")); window.history.replaceState({}, document.title, clean_uri);}; var protocol=window.location.protocol.replace(/\:/g,''); if(protocol=='http'){ var url=window.location.href.replace('http','https'); window.location.replace(url);} /*]]>*/</script>


Sonrasında Sağ üstte bulunan kaydet butonundan yaptığınız işlemleri kaydedin. 


İşleminiz tamamlandı. Bu kadar kolay bir biçimde Blogger mobil uzantısından (?m=1) kurtulmuş oldunuz. Mobil bir cihazdan kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir hata durumunda, sorununuzu yorumlar bölümünde veya iletisim@siberguvenlikblogu.com mail adresinden bize iletebilirsiniz.

4 Yorumlar

  1. Eyw Aga Valla Çok İşime Yariyacak

    YanıtlaSil
  2. The widget settings in widget with id PageList3 is not valid. Page title is invalid. hatası veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belirtilen "</head" komutunun hemen altına yapistirdiginizdan emin misiniz

      Sil
  3. bu değerli paylaşım için gerçekten çok teşekkürler

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski