Halka Açık Wi-Fi Ağlarına Dikkat Edin

Halka Açık Kablosuz Ağlardaki Tehlike:


 Halka açık kablosuz ağlar ücretsiz olduğu için herkese cazip gelebilir. Ancak dikkatli olmakta fayda var. Halka açık kablosuz ağları, peynir ve onu kullanan kişileri de fare olarak düşünürsek; peynire ulaşmaya çalışırken fare kapanlarına yani Hackerlerin tuzaklarına düşebilirler. 



Günümüzde, neredeyse her yerde halka açık ve şifresiz Wi-Fi ağları bulunmakta. Ancak herkese çok cazip gelen ve herkesin özgürce bağlanabildiği bu ağlar, büyük bir güvenlik riski oluşturmakta. 


Şifresiz kullanılan veya şifre gerektirmeden bağlanılabilen ağlar güvensiz kablosuz ağlar sınıfındadır. Siber saldırganlar bu güvensiz ağlara sızarak, ağ üzerindeki iletişiminizi dinleyebilir, sizi sahte veya istedikleri farklı sitelere yönlendirebilir. Aynı zamanda kredi kartı gibi kritik bilgilerinizi kolaylıkla ele geçirebilirler. 



Havaalanları, oteller, kafeler veya hastaneler gibi halka açık alanlarda şifresiz veya güvenliği sağlanmamış kablosuz ağları kullanırken siber saldırganların saldırılarına açık olduğunuzu asla unutmamanız gerekiyor.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski