Siber Suçluların Hedefinde Büyüklerimiz Var

Pandemi Döneminde Siber Suçluların Hedefinde Büyüklerimiz Var.

Pandemi döneminde evde kalma süreci yaşlılar için uzun sürdü. Yaşlı grubun teknoloji kullanımlarının artması siber suçlular için yeni bir fırsat kapısı açtı. Siber güvenlikçiler, artan saldırılara karşı yaşlıların yalnız bırakılmaması gerektiğini belirterek uyarı ve önerilerde bulunuyor. 



Evde kalma sürecinin uzamasıyla sosyal medya platformlarında büyüklerimizin sayısında önemli bir artış oldu. Teknoloji kullanımı herkeste olduğu gibi büyüklerimizde de arttı. Daha çok görüntülü konuşmalar tercih edilmeye başlandı. Zoom gibi  toplantı uygulamaları uzak tanıdıkları bir araya getirmede araç oldu.

 Bu süreç ile birlikte dijital okuryazarlığın daha az olduğu ileri yaş grubunda finansal dolandırıcılıklara ve hack olaylarında artış gözlenmeye başladı. Siber güvenlik uzmanları yaşlı yetişkin grubunda önemli bir farkındalık eksikliğine dikkat çekti. Yaşlılar, kişisel veya finansal bilgilerini almaya çalışan suçlulardan, internet üzerinde karşılaşabilecekleri tehlikelerden çok farkında değiller. Sahte banka mailleri, GSM operatörlerinden gelen, fatura süsü verilmiş "phishing" amaçlı mailler, kişisel verilerini korumak konusundaki farkındalıkları oldukça düşük.


Bu konuda büyüklerimize yardım etmeli ve onları elimizden geldiği kadar bilinçlendirmeliyiz. Pandemi döneminde özellikle hedef alınan kesim olan büyüklerimizi anlayışla karşılamalı, onlara siber güvenlik konusunda bilgiler vermeliyiz.
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski