Sosyal Medya Felaketleri

Sosyal Medya Felaketi Nedir :

Sosyal medya felaketi bir markanın veya tanınmış bir kişinin sosyal medya kullanılarak bir şekilde küçük düşmesi, imajının zedelenmesi ve herkesin bilmemesi gereken şeylerin açığa çıkmasıdır. Bu yazımızda Dünya çapında büyük markaların başına gelen Sosyal Medya Felaketlerini Derledik.



McDonald’s

Şili’nin başkenti Santiago’nun 700 km güneyinde yer alan Temuco kentindeki bir McDonald's lokantasından alınan hamburgerin içinden yabancı bir madde çıktı. Müşterinin, sosyal medya ağları üzerinden yaptığı paylaşımlarla yabancı maddenin fare kuyruğu olduğunu iddia etmesi üzerine yemek sağlığı yetkilileri inceleme başlattı ve maddenin fare kuyruğu olduğu doğrulandı. Bunun üzerine restoran kapatıldı ve olay sosyal medya ağlarında bir anda patladı. Bu sosyal medya felaketinden sonra ise McDonald's özellikle Şili satışları büyük ölçüde azaldı.




BlackBerry

Kanada merkezli Teknoloji şirketi Blackberry bir zamanlar sahip olduğu popülariteye yeniden kavuşmak için her yolu denerken başına büyük bir talihsizlik geldi. Yeni BlackBerry Classic modelinini resmi Twitter hesabından paylaşan Blackberry, kendi telefonlarına özel Twitter olmasına rağmen Iphone bir cihazdan paylaşım yaptılar.



Burger King 

Burger King’de çalışan bir kişi marul kutularının üzerine basarken fotoğrafını çekip sosyal medya paltformlarında paylaştı. Daha sonra bu görüntü "Burger King’de yediğiniz marullar" başlığıyla haber sitelerinde paylaşılmaya başlandı. Bunun üzerine Burger King yetkilileri fotoğrafta bulunan GPS verilerini toplayıp fotoğrafın nerede çekildiğini tespit ettiler ve çalışanı görevden kovdukar. Ancak iç işten geçmişti ve Burger King'in marka imajı bu sosyal medya felaketi sonucu zedelenmişti.



American Red Cross

Amerika’nın Kızılay’ı olan Redd Cross’un Twitter Admini Gloria Huang, kendi hesabından yayınlayacağı tweeti yanlışlıkla marka hesabından attı. Mesajda “Arkadaşım Ryan Dogfish Head birasının dörtlü paketinden iki tane daha bulmuş. Biz içersek adam gibi içeriz” yazıyordu. Üstelik mesaj marka hesabında yayınlandıktan ancak 1 saat sonra silindi. Huang daha sonra kendi hesabından twitter için kullandığı programı yanlış kullanmasından dolayı kaynaklandığını açıkladı ve özür diledi. Daha sonra American Redd Cross, kendi hesabından acil bir mesaj yayınlayarak bu tweeti sildiklerini ve Redd Cross’un kesinlikle alkolik olmadığını ve ciddiyetle çalışmaya devam ettiğini açıkladı. Böylece hafif esprili bir mesajla takipçilerinden özür dilediler.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski