Antivirüs Programları Nasıl Çalışıyor ?

Antivirüs Programı Nedir ? :

Bir bilgisayar'a İşletim Sistemi yüklendikten sonra kurulacak ana programların başında Antivirüs Programları gelmektedir. Antivirüs programının temel amacı bilgisayarınıza zarar verebilecek veya kişisel bilgilerinizi çalacak her türlü zararlı yazılımları engellemektir. Bilgisayarınıza bu zararlı yazılımlar ağ üzerinden, sisteminize taktığınız herhangi bir USB bellek ile veya internetten indirdiğiniz bir dosya ile bulaşabilir.



Antivirüs Programları Nasıl Kullanılmalıdır ? :

Antivirüs Programları seçilirken de dikkatli olunmalıdır, çünkü sisteminiz üzerinde görevi gereği çok fazla yetkisi bulunur ve Kaspersky, Eset gibi güvenilir yazılımlar kullanılmalıdır. Aynı zamanda crack yazılımlardan da uzak durulmalıdır çünkü bu yazılımlar ana yazılım üzerinde değişiklikler yaparak güncelleme almamasını sağlar bu da her geçen gün çıkan yeni tehditlere sizi korunaksız yapar, hatta birçoğu sisteme zarar bile verebilir. Biz www.siberguvenlikblogu.com olarak Crack yazılımlar yerine Anti virüs programlarının bedava versiyonlarını ya da ücretsiz deneme sürümlerini kullanmanızı öneririz.



 Antivirüs Programlarının Çalışma Prensibleri Nelerdir ? : 

Antivirüs bilgisayarınızın ana çıkış noktalarında ki güvenlik duvarıdır. Bilgisayarınıza giren bir dosyayı incelemek için sunuculara bağlanarak veya sıkıştırılmış paketler halinde indirdiği veri tabanında dosyayı tarayarak sisteminiz için risk olup olmadığını analiz eder ve sisteminizin güvenliği için sizin isteğiniz doğrultusunda işlem yapar.


1 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski