Bilgisayarı Daha Güvenli Hale Getirmek

Siz değerli ziyaretçilerimiz için, sistemlerinizi daha güvenli hale getirmek için yapabileceğiniz şeyleri derledik:

Sisteminizi ne kadar korumaya çalışsanız da her zaman açık kapılar bırakırsınız. Önemli olan ne kadar az açık kapı bırakacağınızdır.

Daha güvenli bir sisteme sahip olmak için yapılması gerekenler için bir yazı hazırladık. Bu basit kurallara uyarak verilerinizin istenmeyen ellere geçmesini ve istenmeyen diğer durumları önleyebilirsiniz. 



Antivirüs Programları Kullanın

Sisteminizin ve ağınızın güvenliği için antivirüs yazılımları kullanmak oldukça önemlidir. Sizler için üst düzey koruma sağlar. Bazı büyük şirketlerin antivirüs yazılımlarını kullanabilirsiniz. Antivirüs Programlarının çalışma prensiplerini ve mantığını anlattığımız yazıya buradan ulaşabilirsiniz.


Portları Kontrol Etmek

Windows Firewall sayesinde birçok saldırı engellenebilir. Ama bazı programlar genelde güncelleme yapabilmek amacıyla güvenlik duvarındaki bazı portları açarlar. Bu portların açılmasıyla beraber bilgisayarımıza girilmesi için bir açık vermiş oluruz. Denetim Masasında yer alan Güvenlik Duvarı bölümünden hangi programlar için bilgisayarımıza giriş izni verildiğine bir göz atmakta fayda var. Kurduğumuz ve emin olduğumuz programlar, oyunlar haricinde burada görünen ve ne olduğunu bilmediğimiz programları iptal etmeliyiz.



Giriş Yaptığınız Sitelere Dikkat Edin

Çeşitli web sayfalarında dolaşırken kişisel şifrelerimizi girmemiz gerekebilir. Bu tarz zorunluluklarda kullandığımız program otomatik olarak bir dahaki sefere kullanıcı adını ve şifreyi otomatik girilmesini  sorar. Unutmamak lazım ki bu tarz otomatik hatırlamalar bilgisayarımızda bir yerlere kullanıcı adımızı ve şifremizi not etmek anlamına gelir. Zararlı amaçla bilgisayarımıza saldıran kişiler bunları bularak hesaplarınızı ele geçirebilir. Bu yüzden her ne kadar pratik gibi gözükse de bu tarz otomatik hatırlamalardan uzak durup mümkün olduğunca kullanıcı adımızı ve şifremizi elle girmekte fayda var.


Gelen Maillere Dikkat Edin

Aldığımız tüm önlemler genelde dışarıdan yapılan saldırıları durdurmak içindir. Genel anlamda aktif bir kullanıcıyı durdurmayı pek hedeflemez. Bu sebeple tanımadığımız bir insandan gelen e-postayı açıp içerisinde bulunan programı aktif edersek aldığımız önlemler boşa gidecektir. Bundan kurtulmanın en kolay yolu tanımadığımız insanlardan gelen E-postaları açmadan silmektir. Birçok e-posta gönderip alan program veya Web sayfası bu tarz gelen istenmeyen e-postalara karşı önlem almış durumda. Bu önlemleri aktif konuma geçirmek faydalı olacaktır.


Sisteminizi Sürekli Güncel Tutun

Birçok açığı kapatmanın en iyi yolu firmaların programları için yaptığı güncellemeleri kurmaktır. Bu güncellemeler sayesinde programlarda sonradan fark edilen açıkların neredeyse hepsi kapatılır.  Bilgisayarımızda kurulu olan programların güncellemelerini haftada bir kez bile olsa kontrol etmek yahut programda desteği varsa otomatik güncellemeleri aktif etmek en iyi çözümlerden birisidir.


1 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski