Windows Defender Yanlış Tehdit Uyarıları Gönderiyor (Behavior:Win32/Hive.ZY)!

 Bugün yani 4 Ağustos 2022 gününden beri birçok kişinin bilgisayarına gönderilen "Behavior:Win32/Hive.ZY" Windows Defender Tehditler Bulundu bildirimleri gelmekte.


Siber Güvenlik Blogu Adminimiz Emyounoone dahil birçok kişiye gelen bu uyarıların Windows Defender'in bir hatası olduğu düşünüyoruz.


Endişelenilecek bir şey değil.



Eğer siz de bu hatayı alıyorsanız geçici olarak Windows Defender bildirimlerini kapatabilirsiniz. Sorunun ne zaman düzeleceği hakkında kesin bilgi olmasa da en azından güncelleme gelene kadar bu yöntem işe yarayabilir.



Kullanıcıları gerçekten huzursuz eden bu uyarı önemli güvenlik tehditi olarak gelmekte ve kaldırıldığı bildirilmekte ancak Chromium tabanlı herhangi bir uygulamaya girdiğinizde bu tehdit kendini yinelemekte.


Windows gibi büyük bir firmanın en kısa sürede bu ölçekte büyük çaplı bir hatayı düzelteceğini düşünüyoruz .



Aynı zamanda Siber Güvenlik Blogu olarak da Windows'tan Linux'a geçmek için bir sebep daha olduğunu görüyoruz bu durumla;)


Söylemekte fayda var, gerçekten cok düşük bir olasılık da olsa bu bir hata değil Windows üzerinde bir güvenlik açığından kaynaklanan ve binlerce kullanıcıyı hedef alan bir siber saldırı da olabilir..

2 Yorumlar

Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski