VPN Nedir, İnternette Nasıl Anonim Olunur ?

 VPN: Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ manasına gelir ve genel ağlar kullanılırken korumalı bir şebeke bağlantısı meydana getirmeye olanak verir. VPN programları internet trafiğinizi şifreler ve çevrimiçi kimliğinizi gizler. Böylece üçüncü kişilerin çevrimiçi hareketlerinizi takip etmesi ve veri çalması zorlaşır. Şifreleme gerçek zamanlı olarak VPN sunucusunda gerçekleşir.




 Neden VPN kullanmalıyız ? : İnternet Servis Sağlayıcınız çoğu zaman bağlantınızı internete bağlandığınızda ayarlar. IP adresi üzerinden sizi takip eder. Ağ trafiğiniz İnternet Servis Sağlayıcınızın sunucuları üzerinden yönlendirilir ve böylece internette yaptığınız her şey kayıt altına alınıp görüntülenebilir.

İnternet Servis Sağlayıcınız emin gibi görünebilir ama göz atma geçmişinizi reklam firmaları, polis, hükûmet veya üçüncü kişilerle paylaşabilir. İnternet Servisi Sağlayıcıları ayrıca siber suçluların hücumlarına maruz kalabilir: Servis sağlayıcınız ele geçirilirse kişisel ve özel verileriniz tehlikeye girebilir.

Düzenli olarak herkese açık Wi-Fi ağlarına bağlanıyorsanız bu ihtimali göz önünde bulundurmalısınız. İnternet trafiğinizi kimin izlediğini ve sizden ne çalabileceklerini bilmenize imkân yoktur; şifreleriniz, kişisel verileriniz, ödeme bilgileriniz yada kimliğinizin tamamı bile çalınabilir.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski