Siber Güvenlik Neden Çok Önemli ?

Siber güvenlik önemlidir, çünkü hassas verilerimizi, bireysel olarak tanımlanabilir bilgileri (PII), korunan sağlık bilgilerini (PHI), kişisel bilgileri, fikri mülkiyeti, verileri, hükümet ve endüstri bilgi sistemlerini hırsızlık ve hasardan korumak için her şeyi kapsar


Günümüzde siber saldırılar çok karmaşık bir hal aldı ve hedefe yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Bu durum maddi kayıpların yanında itibar kaybına da yol açıyor. Teknolojinin giderek daha da ulaşılabilir bir hal alması ile birlikte bilgisayar korsanlarının kötü amaçlı yazılımları kullanarak para kazanmalarını da kolaylaştı. Tüm bu gelişmeler arasında dijital dünyada güvenliğimizi sağlamak amacı ile ¨siber güvenlik¨ çözümlerine ihtiyacımız var.



Siber güvenlik problemi bir çok alanda olduğu gibi endüstriyel alanda da etkilerini gösteriyor. Bu noktada geleneksel siber güvenlik çözümleri, endüstriyel kontrol sistemleri için yeterli koruma sağlayamıyor. Endüstriyel tesislere yapılan siber saldırı sayısındaki artış; bozulmalara, üretimin aksamasına neden oluyor ve güvenliği tehlikeye atarak ekipmanlara zarar veriyor.


Günümüzde siber saldırıların sıklığı artmış durumda. Büyük veritabanlarına sahip şirketler dolandırıcıların ana hedefi halinde. 2018 yılında Facebook veritabanını hacklenmesi bunun en çarpıcı örneği. Ekim 2018’de gerçekleşen saldırıda 30 bin 000 kullanıcının kişisel bilgilerine erişilmişti. Facebook örneği dijital dünyada güvenlik problemini gözler önüne seriyor.


Siber güvenlik blockchain gibi bir çok savunma mekanizmasını doğurdu. Teknoloji ile birlikte saldırıların karmaşıklaştığı bir ortamda yenilikçi savunma sistemlerine ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek. Dijital dünyada verilerimizin güvenliğinden endişe duymak istemiyorsak bu sistemlerden faydalanmamız gerekiyor.


Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski