Python İle Her Türlü Hash'i Çözün

 Hash Nedir: Bir siteye kaydolurken kullanılan parola yazılımı veritabanına otomatik olarak "Hash" denilen ve rastgele gibi görünen bir karakterler kümesine dönüştürülür. Örneğin "sifre" diye oluşturulan parola MD5 şifreleme yöntemiyle Hash’i oluşturulduğunda "8cdee5526476b101869401a37c03e379" şifrelenmiş halde bu parolayı elde ederiz. Parola, siteye ait veritabanında Hash'li bir şekilde kaydedilir. Siteye giriş yapmak istediğiniz zaman yazdığınız parola yine sistem tarafından Hash’e dönüştürülür ve veri tabanındaki Hash ile karşılaştırılır. Eğer Hashler eşleşiyorsa giriş başarılı bir şekilde elde edilir. 



Hashleri kırmak imkansızdır, ancak daha önceden bir şifreyle eşleşen Hashler bir şifre çözme veri tabanına kaydedilerek veri tabanından eşleştirilerek bulunabilir. Parolalarınızın güvenli olması için herkes tarafından kullanılmayan bir  parola belirlemelisiniz. Bu şekilde giriş yaptığınız site hacklense dahi şifrelerinize erişilemeyecektir. Ancak bizim bu metnimizde örnek olarak verdiğimiz "sifre" parolası daha önce veritabanlarına kaydedilmiş ve bilinmektedir o yüzden Hash'i çözebiliyoruz.


Veri Tabanlarına Kaydedilen Hashler Nasıl Çözülür:

Şimdi gelelim asıl konumuza, Hashlerin asla çözülemeyeceğini söyledim. Nasıl oluyor da Python ile her türlü Hash'i çözebileceksiniz. Dediğim gibi şimdiye kadar milyonlarca Hash şifre çözme veri tabanlarına kayıt edildi sizin girdiğiniz Hash'in karşılığı varsa çözülmüş bir biçimde verebilir. Vereceğim, kendi yazmış olduğum araç sayesinde tüm online Hash çözme sitelerinden otomatik olarak girilen Hash'i tarıyor ve neredeyse tüm daha önceden kayıt edilmiş Hash'i çözebiliyorsunuz 



Bu araç, piyasadaki en iyi şifre çözme sitelerinde otomatik olarak sizin girdiğiniz Hash'i taratarak bulunan sonuçları size vermektedir.

Sizler için yeterli olan parametre; "-s" parametresidir diğer parametreler, kendini yazılımda biraz daha geliştirmiş olanların anlayabileceği ve kullanabileceği parametrelerdir.

Bu aracı kullanabilmek için gerekli kütüphaneler

"argparse

concurrent.futures"


Bu aracı, en temel amacı ile kullanmak için gerekli komut ;


python3 tool.py -s cozulecek_hash


https://github.com/emyounoone/hash-cracker


Burdan indirip kullanmaya başlayabilirisniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski