Hackerler 26 Milyon Kullanıcının Verilerini Çaldı !

Aralarında Facebook, Apple, Netflix ve Instagram gibi devlerin de bulunduğu onlarca şirketin kullanıcı verilerinin, 2 yıl boyunca çalındığı ortaya çıktı!


Hackerların, 2018 - 2020 yılları arasında Amazon, Apple ve Facebook gibi dev isimler de dahil olmak üzere, pek çok önemli şirket 26 milyon kullanıcı oturum açma bilgilerini ele geçirdiği açıklandı. Güvenlik şirketi NordLocker tarafından açıklanan, yeni bir kötü amaçlı yazılım sonucu, 3,25 milyon Windows bilgisayardan ödeme yaparken kullanılan kredi kartı bilgilerinin da çalındığı bildiriliyor. Çalıntı bilgilerle dolu 1,2 terabaytlık bir veriler parçalanarak Deep Webde satışa sunuluyor. Hesapları hedef alınan diğer firmalar arasında eBay, Instagram, Netflix, Paypal, Roblox, Steam, Twitch ve Twitter da yer alıyor. 


Yeni bir RAT, yani "remote acces trojan" uzaktan erişim truva atı zararlı yazılımı ile gerçekleştirilen siber saldırılar sonucu çok fazla kullancının sosyal medya hesapları ve de kredi kartı bilgileri çalındı. Siber güvenlik uzmanları, antivirüs programlarının algılayamadığı bu zararlı yazılımın bilançosunun göründüğünden daha ağır olabileceğinden endişeleniliyor. Siber güvenlik şirketi NordLocker tarafından incelenen dosyalar sonucu farkedilen yeni zararlı yazılım Windows sistemleri etkiliyor.

3 Yorumlar

  1. Dikkatli olmakta fayda var..

    YanıtlaSil
  2. Ben bir tane Instagram hesap çalmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğimiz bilgiler tamamen eğitim amaçlı olup böyle bir konuda yardımcı olamayız

      Sil
Yorum Gönder
Daha yeni Daha eski